Стало відомо, де судитимуть Савченко і Рубана

Стало відомо, де судитимуть Савченко і Рубана

Укрінформ
Військова прокуратура направила до Слов'янського міськрайонного суду Донецької області обвинувальний акт щодо народного депутата Надії Савченко і екс-керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу адвокат нардепа Олександр Тананакін.

"29 січня стало відомо, що Надію Савченко і Володимира Рубана судитимуть у Слов'янському міськрайонному суді", - сказав він.

Адвокат розповів, що наразі Савченко і Рубан перебувають у київському СІЗО, але найближчим часом їх мають перевезти до Слов'янська для розгляду справи по суті.

Як повідомлялося, Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами й вибуховими речовинами.

22 березня 2018 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Читайте також: Надію Савченко висунули кандидатом у президенти

23 березня Шевченківський райсуд Києва вперше обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї, яку він віз з окупованої території.

Його звинувачують у плануванні перевороту і захопленні влади, посяганні на життя державного чи громадського діяча, підготовці до терористичного акту, сприянню терористичній організації та незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

За даними слідства, Рубан разом із Савченко готував масові теракти з метою дестабілізації ситуації в суспільстві.

На початку серпня 2018 року в СБУ заявили, що розслідування справи Рубана і Савченко завершено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-