Гройсман запевняє, що за 2-3 роки життя у Маріуполі зміниться на краще

Гройсман запевняє, що за 2-3 роки життя у Маріуполі зміниться на краще

Укрінформ
Пільговий кредит у 64 млн євро, які уряд Франції виділить на проект з постачання питної води у Маріуполі, будуть використані ефективно, і жителі міста питимуть якісну воду.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні ми підписали з урядом Франції угоду щодо водопостачання питної води до Маріуполя. Вартість проекту – 64 млн євро. Я впевнений, що угода буде ефективно реалізована, а мешканці міста отримають воду високої якості”, - проінформував Гройсман.

За його словами, вже майже три роки близько 500 тисяч жителів Маріуполя отримують неякісну воду, ціна якої набагато вища, ніж в інших регіонах України.

Читайте також: Франція дає €64 мільйони на проект "вода для Маріуполя"

Крім того, додав Прем’єр-міністр, уряд займається розвитком всієї інфраструктури Приазов'я. Цього року КМУ виділив 1 млрд грн на відновлення дороги Запоріжжя-Маріуполь. У планах – повна модернізація частини залізниці цього напрямку та оновлення транспортної системи. “Я впевнений, що за 2-3 роки якість життя у Маріуполі зміниться на краще”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, глава МТОТ Вадим Черниш та посол Франції в Україні Ізабель Дюмон підписали рамкову угоду щодо надання урядом Франції пільгового кредиту 64 млн євро на проект з постачання питної води у Маріуполі. Відсоткова ставка по кредиту - 0,008% на рік.

Проект дозволить модернізувати систему надання житлово-комунальних послуг, підвищити якість питної води, а також забезпечити водопостачання та зменшити витрати води. Він також передбачає розробку до 2040 року Генерального плану з удосконалення системи водопостачання та водовідведення міста. У реалізації братимуть участь французькі інжинірингові компанії STERAU та BETEN INTERNATIONAL.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-