Франція дає €64 мільйони на проект

Франція дає €64 мільйони на проект "вода для Маріуполя"

Укрінформ
Уряд Франції надасть пільговий кредит 64 млн євро на проект з постачання питної води у Маріуполі.

Відповідну рамкову угоду підписали глава МінТОТ Вадим Черниш та посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проект цей є водночас і амбіційним і скромним. Амбітним - бо спрямований на користь півмільйонного населення в Маріуполі, а скромний - бо з огляду на те, що ця проблема постає не суто в масштабі Маріуполя, а в більш широкому сенсі, в регіональному аспекті", - зазначила посол.

Вона також порадила "надихнутись прикладом Маріуполя" іншим громадам і обирати аналогічний підхід щодо вирішення проблем з водопостачанням.

"Відсоткова ставка по кредиту - 0,008% на рік. Можете собі уявити, такої процентної ставки, в принципі, ви не знайдете ніде. Також погашення кредиту може відбуватися через десять років", - додав Черниш.

Угодою передбачено виділення Урядом Франції 64 млн грн на підтримання інвестиційного проекту у сфері питної води за участю Маріупольської міської ради. Цей проект відповідає пріоритетам Уряду України та потребам населення, яке постраждало внаслідок конфлікту на Донбасі.

Читайте також: Родини політв'язнів та військовополонених отримали понад 17 мільйонів держдопомоги

Як зазначається, проект дозволить модернізувати систему надання житлово-комунальних послуг, підвищити якість питної води, а також забезпечити водопостачання та зменшити витрати води.

Проект також передбачає розробку до 2040 року Генерального плану з удосконалення системи водопостачання та водовідведення міста.

У реалізації проекту братимуть участь французькі інжинірингові компанії STERAU та BETEN INTERNATIONAL.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-