На Харківщині до створення ЦНАПів долучать 45 населених пунктів

На Харківщині до створення ЦНАПів долучать 45 населених пунктів

Децентралізація
Укрінформ
На Харківщині до створення та модернізації ЦНАПів долучатимуть 45 населених пунктів з 24 районів регіону, де діють об'єднані територіальні громади.

Про це йшла мова на селекторній нараді, яку провів заступник голови Харківської ОДА Вадим Данієлян, повідомляє прес-служба ХОДА.

Захід відбувся за підсумками наради при Мінрегіоні щодо плану розвитку сфери надання адміністративних та інших публічних послуг. Зокрема, обговорювалася участь областей України в Програмі "U-LEAD з Європою", головним завданням якої є покращення якості надання адміністративних послуг населенню.

Як зазначив Данієлян, упродовж 2018 року на території України проведено 2 раунди цієї програми.

"Участь у першому взяли громади з усієї України, у тому числі Старовірівська ОТГ та місто Мерефа з Харківської області. У рамках раунду проведено навчання для персоналу ЦНАПів, а самі центри забезпечено офісною технікою та меблями. У другому раунді взяла участь громада міста Первомайський Харківської області. У ході 3-го раунду для Харківської області рекомендовано долучити до створення та модернізації ЦНАПів 45 населених пунктів з 24 районів, де діють ОТГ", - зазначив Данієлян.

За його словами, участь можуть брати не лише ті громади, в яких вже є приміщення ЦНАПу, а й ті, які мають ресурси на майбутнє будівництво. Тепер програма охоплює не лише навчання персоналу та забезпечення офісною технікою й меблями, але й створення дитячих куточків.

В рамках селекторної наради учасники - це голови сільських, селищних та міських рад - ознайомлені з основними вимогами участі в 3-му раунді. До речі, заявки на конкурс можуть подавати лише органи місцевого самоврядування. Документи, що подані райадміністраціями, будуть одразу відхилені.

Читайте також: У Сумах відкрили ЦНАП для учасників бойових дій

Програмою з покращання якості надання адміністративних послуг населенню передбачено створення 600 ЦНАПів на території України.

Як повідомляв Укрінформ, зараз на Харківщині створено 18 об’єднаних територіальних громад (30,5%) з 59, які передбачені Перспективним планом формування територій громад. Згідно з загальним рейтингом Мінрегіону, Харківщина щодо впровадження децентралізації займає 16 місце із 24 областей.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-