Куць сказав, що допоможе швидше повернути ОРДО Україні

Куць сказав, що допоможе швидше повернути ОРДО Україні

Укрінформ
Що швидше економічно розвиватиметься Донеччина, то швидше повернуться окуповані території.

Про це у Краматорсську заявив голова Донецької військово-цивільної облдержадміністрації Олександр Куць, розповідаючи про ситуацію в регіоні редактору EUobserver Ендрю Реттману, повідомяє Департамент інформаційної та внутрішньої політики ОДА.

«На жаль, люди звикли до війни. Але війна дає певний поштовх, і ми маємо ресурси для відновлення інфраструктури, комунікацій підконтрольної частини Донецької області. І чим швидше ми будемо розвиватися економічно, тим швидше повернуться окуповані території», - наголосив Куць.

Він додав, що війна дуже вплинула на Донеччину, більша половина усіх потужностей залишилася на непідконтрольній території. З утворенням лінії розмежування ускладнилася логістика – тепер від Краматорська до Маріуполя 280 кілометрів. У 2014-2015 роках через постійні обстріли та активні бойові дії психологічний стан людей був набагато гірший, ніж зараз. Сьогодні, наголосив Куць, у прифронтовій Мар'їнці діти ходять до школи і ніякої паніки нема.

Читайте також: На розвиток малого бізнесу Донеччини торік направили понад 35 мільйонів

Він також зазначив, що у Красногорівці все ж таки вдалося відновити трансляцію українських телеканалів, а люди у прифронтовій та «сірій зоні» вже не вірять російській пропаганді.

Журналіст Ендрю Реттман народився у Варшаві (Польща), пише про зовнішні відносини для EUobserver. Він приєднався до сайту в 2005 році і спеціалізується на Ізраїлі, Росії, ЄС. Є одним з найбільших критиків Росії в Брюсселі.

Фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-