На розвиток малого бізнесу Донеччини торік направили понад 35 мільйонів

На розвиток малого бізнесу Донеччини торік направили понад 35 мільйонів

Укрінформ
У Донецькій області на розвиток малого та середнього бізнесу в рамках програми «Український донецький куркуль» в 2018 році з обласного бюджету направили понад 35 млн грн та профінансували 81 проект.

Про це у середу на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Олександр Куць.

«81 проект на загальну суму 35,07 млн грн був профінансований у минулому році з обласного бюджету в рамках програми ДонОДА з розвитку малого та середнього бізнесу «Український донецький куркуль». Від початку дії програми створено 334 робочих місця», - написав очільник області.

Він зазначив, що фінансування програми у минулому році відбувалося за формулою 70 на 30 (70 – обласний бюджет, 30 - місцеві). Сума співфінансування з місцевих бюджетів склала близько 10 млн грн.

Читайте також: У Житомирі 95% опалення за два роки переведуть на альтернативну енергетику

Куць констатував, що за два роки свого існування ця програма набирає популярності серед жителів Донеччини, які бажають розпочати власний бізнес: у минулому році було подано 343 проекти на загальну суму 145,4 млн грн. Але фінансування отримує лише 24% з них - більшість проектів потребують доопрацювання і не проходять відбору членів конкурсної комісії. Минулого року для визначення переможців провели 5 конкурсних відборів.

«Підтримувати розвиток малого підприємництва в області будемо і надалі - програму плануємо продовжити і у 2019 році», - запевнив керівник області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-