У Житомирі 95% опалення за два роки переведуть на альтернативну енергетику

У Житомирі 95% опалення за два роки переведуть на альтернативну енергетику

Укрінформ
За два роки 95% міської системи теплопостачання Житомира перейде на альтернативне паливо.

Про це інформує КП «Житомиртеплокомуненерго» у Facebook.

«Загалом на альтернативне паливо, щепу, переведуть 95% міської системи теплопостачання. Це відбудеться вже до кінця 2021 року», - йдеться у дописі.

Крім того, на підприємстві прогнозують, що за 2 роки місто отримуватиме гарячу воду за рахунок побічного тепла. Це стане можливим після завершення будівництва електростанції та встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП) у багатоповерхівках.

За три роки «Житомиртеплокомуненерго» відновило 245 будинків без ІТП на гарячу воду, однак через відсутність лімітів на газ для гарячого водопостачання ці роботи доведеться проводити знову.

Читайте також: Гройсман хоче об’єднати громади за рік

Встановлені ІТП вже зараз дають технічну можливість подачі води в опалювальний період, зокрема у мікрорайонах Малікова та Максютова. Електростанції на базі декількох районних котелень, будівнитво яких має завершитись за 2 роки, що працюватимуть на щепі, забезпечать тепло для підігріву води цілий рік за рахунок побічного тепла.

«Нагрів води побічним теплом економічно більш вигідний за газовий чи електричний. Для порівняння, вартість 1 гкал отриманої при використанні газу становить 1670 грн, при нагріванні електричним бойлером – 2000 грн, за рахунок використання побічного тепла – 800 грн. Таким чином, коли електростанції розпочнуть працювати, житомирянам стане вигідніше відмовитись від бойлерів та перейти на централізоване гаряче водопостачання», - резюмували на підприємстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-