Резонансна ДТП у Харкові: до суду прийшла “нарколог Зайцевої”

Резонансна ДТП у Харкові: до суду прийшла “нарколог Зайцевої”

Укрінформ
У Київському райсуді Харкова у справі про резонансну ДТП на Сумській допитують нарколога Олену Федірко, яка одразу після аварії обстежувала обвинувачувану Олену Зайцеву.

Про це із залу суду повідомляє телекомпанія UA: Харків.

"Засідання у справі про аварію на Сумській. У суді мають допитати фахівців, які проводили експертизу щодо стану Олени Зайцевої... Окрім того до суду з'явилася лікар-нарколог Олена Федірко. Суд неодноразово викликав Федірко для допиту, але вона не з’являлася", - йдеться у повідомленні.

Також сьогодні у суді мають свідчити потерпілі Ігор і Оксана Берченко.

Перед засіданням Федірко заявила журналістам, що наркотичного сп'яніння у Зайцевої ніхто не ідентифікував, також повідомляє UA: Харків.

"Встановлено факт вживання опіатів. І тому, чи це було наркотичне сп'яніння, чи струс головного мозку, сказати неможливо», - розповіла Федірко.

Щодо свого зникнення лікарка стверджує: про те, що її розшукували, не знала. З роботи звільнилася за власним бажанням.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня адвокат потерпілих Лариса Матвєєва заявила на суді, що обвинувачувана Олена Зайцева на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп'яніння: така відповідь з профільного центру МОЗ.

Читайте також: ДТП у Харкові: автоекспертизу визнали належним доказом проти Зайцевої

7 серпня Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання адвоката ще одного обвинувачуваного у цій справі Геннадія Дронова про встановлення місця знаходження свідка Олени Федірко.

11 вересня Федірко не з'явилася на засідання суду, і тоді стало відомо, що 6 вересня вона виїхала на окуповану територію Донбасу.

26 жовтня медкомісія, створена за заявою захисту Зайцевої, що у неї постравматична енцефалопатія головного мозку, визнала: у Зайцевої немає патологій, і вона може перебувати в СІЗО.

21 листопада Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП на вулиці Сумській долучив до справи документи про те, що лікаря-нарколога, яка першою обстежила Зайцеву на наявність опіатів, не знайдено.

19 грудня Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП продовжив арешт як запобіжний захід для фігурантів справи Олени Зайцевої та Геннадія Дронова до 16 лютого 2019 року.

18 жовтня 2017 року сталася ДТП на вулиці Сумській, у якій постраждало 11 пішоходів. На місці загинуло п'ятеро людей і ще одна постраждала померла в лікарні. Учасники ДТП, водії Олена Зайцева і Геннадій Дронов, звинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-