В очищення Південного Бугу планують інвестувати понад 250 мільйонів -  Вінницька ОДА

В очищення Південного Бугу планують інвестувати понад 250 мільйонів - Вінницька ОДА

Укрінформ
На Вінниччині в очищення Південного Бугу цьогоріч планують інвестувати близько 250 млн грн за умови співфінансування Державним агентством водних ресурсів України.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко.

«На Вінниччині вже виконано низку заходів з очистки акваторії Південного Бугу, і ці роботи дали відчутний результат у покращенні якості води у річці та її повноводності. Але це лише 1 % від того, що треба зробити. Тому цьогоріч будемо активно працювати з Державним агентством водних ресурсів України, аби на конкурсних засадах вибороти право на співфінансуваня наших проектів. Задля цього вже розробляємо проектно-кошторисну документацію на виконання робіт з очистки донних відкладень орієнтовною вартістю 200 млн грн», - повідомив Гижко.

Читайте також: В Укргазбанку анонсувати новий інструмент для інвесторів у відновлювальну енергетику

За його словами, профільні департаменти Вінницької ОДА працюють над розробкою проектно-кошторисної документації з очистки від мулових наносів річки Південний Буг в межах Стрижавської селищної ради Вінницького району з прогнозованою вартістю робіт понад 80 млн грн. Також планується розчистка мулових наносів річки в межах міста Хмільника. Попередньо це коштуватиме близько 50 млн грн.

Розчищатимуть від донних відкладень і 11 км русла Південного Бугу в межах Вінниці. Приблизна вартість виконання передбаченого обсягу робіт становить близько 120 млн грн.

Посадовець уточнив, що розчистка водних об’єктів на території області розпочалася минулого року. На ці потреби з обласного бюджету було виділено понад 4 млн грн. За ці кошти вдалося розчистити 900 метрів русла притоки Південного Бугу - річки Десна та рукав староріччя довжиною 60 метрів, що покращило водообмін та зменшило цвітіння води. Були проведені роботи з берегоукріплення та вирубки дерев-самосівів. Це дозволило відкрити понад 200 нових джерел, які почали наповнювати Південний Буг водою. Також було розчищено близько 300 м русла ріки у санітарній зоні КП «Вінницяоблводоканал».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-