Лідери змін: На Рівненщині назвуть кращих управлінців у тергромадах

Лідери змін: На Рівненщині назвуть кращих управлінців у тергромадах

Децентралізація
Укрінформ
Проект популяризації досягнень об’єднаних територіальних громад (ОТГ) «Лідери змін» створили на Рівненщині. В рамках проекту експерти визначають найкращого голову ОТГ, старосту, фінансиста, проектного менеджера, комунікатора тощо.

Про це повідомив за круглим столом радник з питань комунікації Василь Туз.

Захід пройшов у Рівненському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Метою проекту «Лідери змін» є узагальнення кращої практики організаторів діяльності об’єднаних територіальних громад Рівненщини та популяризація їх прогресивних підходів до вирішення комунальних, соціально-економічних, культурних проблем на місцях. Оцінка роботи проводиться в номінаціях, що визначають найкращого голову ОТГ, заступника, старосту, фінансиста, керівника комунального господарства, проектного менеджера, комунікатора тощо», – сказав Туз.

Переможців буде названо 20 лютого 2019 року у відповідності із результатами анкетування, проведеного організаційним комітетом.

Як зазначив Туз, серед експертів такого рейтингу, який проводиться на Рівненщині вперше, доктор економічних наук, професор Національного університету водного господарства і природокористування Ігор Сазонець, віце-президент Української Асоціації Маркетингу Олександр Гладунов, експерт Програми «U-LEAD з Європою» Василь Височанський, заступник голови обласної ради Олександр Корнійчук, директор Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий, голова асоціації ОТГ Рівненщини Сергій Пилипчук, голова Рівненського відділення Всеукраїнської Асоціації сільських та селищних рад України Микола Шустов, представники засобів масової інформації, в тому числі й Укрінформу.

Читайте також: Рада може не встигнути розглянути зміни до Конституції - нардеп

Василь Туз зауважив, що нині в області функціонує 35 ОТГ, і робота їх штатних працівників заслуговує на публічну оцінку, яку і сформулює проект «Лідери змін». Водночас це й об’єктивний аналіз дієвих реформ. Адже сталися разючі зміни, наприклад, у надходженні власних, зароблених громадами, коштів, які зросли у 2 – 3 рази. За них побудовано дороги, реконструйовано сільські амбулаторії, школи, реалізовано програми енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії (побудовано сонячні колектори). У Бугринській ОТГ введено в дію завод з виробництва пелетів, за допомогою яких нині виробляють тепло для закладів соціальної сфери. Ефективно використано в області й кошти програм Мінрегіонбуду України, спрямовані, зокрема, на заснування молочних кластерів і кооперативів.

Радник з питань комунікації також звернув увагу на те, що такі й інші зразки багатогранної роботи особистостей, котрі ведуть за собою об’єднані територіальні громади, є відправною точкою для визначення переможців проекту «Лідери змін».

«Важливо й те, що ми хочемо показати історії людей, котрі прийшли до успіху, взявши на себе обов’язки піонерів реформ. Багато з них раніше й гадки не мали, що стануть ватажками, вони просто професійно виконували свої обов’язки на інших посадах. Але люди їх обрали, довіряючи. Серед таких є й кіборг, оборонець Донецького аеропорту Василь Гриник (позивний «Вай-Фай») – голова Клесівської ОТГ Сарненського району. Кілька громад очолюють відомі у краї лікарі. Отже, проект «Лідери змін» показує ініціативну людину і наголошує на появі нового в Україні прошарку управлінців, для котрих зміни – це гасло їх об’єднаних територіальних громад», – підкреслив Туз.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Віктор Мазаний

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-