20 громад візьмуть участь у тренінгу щодо організації первинної меддопомоги

20 громад візьмуть участь у тренінгу щодо організації первинної меддопомоги

Децентралізація
Укрінформ
Об'єднані територіальні громади запрошуються до участі в ініціативі Програми U-LEAD «Стратегічне планування первинної медичної допомоги на рівні громади». Ініціатива буде впроваджена з березня по вересень 2019 року.

Про це повідомляє портал "Децентралізація".

"Представники 20 вибраних ОТГ візьмуть участь у дводенному тренінгу «Стратегічне планування в секторі охорони здоров'я на рівні громади: аналіз мережі закладів первинної медичної допомоги та фінансовий аспект організації ПМД», включаючи консультації експертів, практичні вправи та інструменти, а також кращі практики; отримають подальшу експертну підтримку у розробці та завершенні стратегічного плану громади в секторі охорони здоров’я тощо", - йдеться у повідомленні.

Заявники – громади мають відповідати таким критеріям: громада має володіти місцевим комунальним (неприбутковим) закладом первинної медичної допомоги (ПМД); на момент подання заявки мати підписану угоду із Національною службою здоров’я України в 2-й чи 3-й хвилі підписання угод; загальна кількість населення, яке обслуговує заявник, – від 8-10 тис. осіб; кількість підписаних декларацій із пацієнтами більше 45% від загальної чисельності населення на території обслуговування закладу ПМД.

Читайте також: У 112 громадах розпочинаються проекти створення та модернізації ЦНАП

Власник медзакладу також має бути готовим підтримувати розробку або вдосконалення стратегічного плану громади в секторі охорони здоров'я.

Відбір громад триває до 1 лютого 2019 року

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-