У 112 громадах розпочинаються проекти створення та модернізації ЦНАП

У 112 громадах розпочинаються проекти створення та модернізації ЦНАП

Децентралізація
Укрінформ
У 112 громадах розпочинається реалізація проектів будівництва та модернізації ЦНАП.

Про це повідомляє портал "Децентралізація".

"Наприкінці січня команда NIRAS Sweden AB, виконавці Фази впровадження Програми «U-LEAD з Європою», розпочне співпрацю з громадами - учасницями першого раунду зі створення та модернізації ЦНАП, відповідно до технічних завдань (ТЗ) розроблених експертами Програми. 112 громад отримали ТЗ для створення належних ЦНАП за підтримки Програми "U-LEAD з Європою". Згідно цих ТЗ, у 59 громадах буде створено новий ЦНАП, а у 53 - модернізовано вже існуючий. Серед них у шести громадах запрацюють мобільні ЦНАП, у 26 громадах - спільні ЦНАП громади та району, п'ять Центрів буде створено на основі договорів про міжмуніципальне співробітництво, а в 73 населених пунктах буде відкрито віддалене робоче місце ЦНАП", - йдеться у повідомленні.

Технічні завдання передбачають інституційну підтримку для всіх 112 громад та фізичну для 101 громади. Понад 10 500 годин інституційної підтримки та тренінгів, більше 1 000 одиниць техніки та 10 000 одиниць меблів отримають громади-учасниці першого раунду Фази впровадження напряму з покращення якості надання адмінпослуг для населення Програми «U-LEAD з Європою». Прийом заявок на участь у третьому, передостанньому раунді Фази впровадження, триває до 31 січня.

Читайте також: Рада має визначитися із законопроектом щодо змін до Конституції - експерт РПР

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-