У Миколаєві дали довічне за звіряче убивство студента

У Миколаєві дали довічне за звіряче убивство студента

Укрінформ
Миколаївський апеляційний суд скасував вирок районного суду і постановив новий, який передбачає довічне увязнення 23-річному чоловіку, який вбив студента, завдавши тому 85 ножових поранень.

Про це повідомили у прес-службі Миколаївського апеляційного суду.

«Миколаївський апеляційний суд завершив розгляд апеляційних скарг обвинуваченого О., прокурора Миколаївської місцевої прокуратури №1 та представника потерпілого Б. на вирок Заводського районного суду м. Миколаєва. Вирок районного суду м. Миколаєва від 31 жовтня 2016 року скасувано в частині призначеного покарання за пунктами 4, 6 частини 2 статті 115 КК України. В іншій частині вирок залишено без змін. Остаточне покарання О. визначено у виді довічного позбавлення волі із конфіскацією всього майна, яке є його власністю», - йдеться у повідомленні.

Раніше вироком Заводського райсуду м. Миколаєва від 31 жовтня 2016 року 23-річного жителя Миколаївської області було визнано винним в умисному вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю та з корисливих мотивів, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років з конфіскацією майна.

У своїх апеляційних скаргах обвинувачений просив суд вирок змінити та пом’якшити призначене покарання до мінімального розміру. У свою чергу, представник потерпілого просив вирок суду скасувати в частині призначеного покарання через його м’якість, та ухвалити новий вирок, яким призначити О. покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

За результатами апеляційного розгляду, апеляційні скарги обвинуваченого О. та прокурора залишено без задоволення, а апеляційну скаргу представника потерпілого задоволено.

Читайте також: Вбивство працівника УДО: боксер Очеретяний вийшов під заставу в 600 тисяч

23 лютого 2016 року 23-річний житель Миколаївської області, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, з метою заволодіння майном 18-річного студента, прийшов до місця його прожавання. З собою він приніс заздалегідь приготовлений ніж, яким наніс потерпілому численні ножові поранення. Коли ніж зламався, громадянин О. використав ще інші 2 ножі, які взяв на кухні. Загальна кількість завданих ударів становила приблизно 85.

Після цього громадянин О. заволодів ноутбуком та мобільним телефоном, які належали потерпілому, та зник з місця вчинення злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-