Волинські громади майже на 100% освоїли кошти інфраструктурної субвенції

Волинські громади майже на 100% освоїли кошти інфраструктурної субвенції

Укрінформ
У 2018 році об'єднані територіальні громади Волині на 99,1% освоїли кошти інфраструктурної субвенції.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

"У 2018 році тергромади Волині на 99,1 % освоїли кошти інфраструктурної субвенції... Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури 40 волинських громад становила 106 млн 421,900 тис. грн. За рахунок цих коштів реалізували 192 проекти, а касові видатки становлять 105 млн 450,252 тис. грн субвенції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ОДА, спочатку кількість проектів була дещо меншою. Однак під час їх реалізації виникала економія, за рахунок якої вдалося реалізувати додаткові проекти. Найчастіше в ОТГ здійснювали капітальний ремонт, реконструкцію та будівництво вуличного освітлення, ремонт вулиць, реконструкцію та ремонт закладів освіти, культури, адміністративних будівель, купували спецтехніку для місцевих комунальних підприємств тощо.

Нині в області функціонує 51 ОТГ. Наприкінці грудня минулого року відбулися перші вибори у дев’яти волинських об’єднаних територіальних громадах.

Станом на 1 січня 2019 року найвищий відсоток освоєння (100 %) отриманих коштів субвенції спостерігається в 16 ОТГ.

Читайте також: 20 облгазів перевірять через зайві суми в платіжках

Загалом розмір субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018 році складав 1,9 млрд грн. Ці кошти розподілили між 665 об’єднаними громадами країни, створеними у 2015-2017 роках, пропорційно до території та кількості сільського населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-