Громадянина Туреччини підозрюють у подвійному вбивстві студенток у Харкові

Громадянина Туреччини підозрюють у подвійному вбивстві студенток у Харкові

Укрінформ
Поліція Харкова оголосила громадянину Туреччини про підозру у скоєнні подвійного вбивства іноземних студенток в Харкові.

Про це журналістам розповів заступник начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області – начальник слідчого управління полковник поліції Сергій Чиж, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі харківською поліцією встановлена ймовірна причетність до скоєння подвійного вбивства 20-річного громадянина Туреччини. Йому повідомлено про підозру у скоєнні тяжкого злочину. Зараз проводяться необхідні заходи щодо встановлення його місцезнаходження та затримання. Відповідно до чинного законодавства України зловмиснику загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна", - зазначив Чиж.

За його словами, 20-річного зловмисника буде оголошено в міжнародний розшук.

"В ході досудового розслідування з метою встановлення свідків, очевидців вбивства іноземних громадянок проводився поквартирний обхід будинку по вулиці Валентинівська, розташованих поряд торгівельних закладів, кіосків, аптек тощо. Також було встановлено коло зв’язків загиблих, наявність у них конфліктних ситуацій та заборгованостей", - додав Чиж.

За його словами, за результатами проведених дій поліцейські встановили, що 31 грудня 2018 року до орендованої загиблими дівчатами квартири приходив 20-річний хлопець.

"Одна з них раніше підтримувала з ним близькі відносини. Згодом їх стосунки перейшли у неприязні. Попередньо з’ясовано, що в новорічну ніч між хлопцем та дівчиною стався конфлікт на особистому ґрунті", - пояснив Чиж.

За його словами, в ході проведення огляду місця події встановлено, що з квартири зникли ноутбук, принтер та мобільні телефони загиблих. Тому слідчі кваліфікували дії зловмисника також за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Речові докази вилучено та направлено на експертне дослідження.

Читайте також: У Харківському університеті розказали про вбитих студенток

Як повідомляв Укрінформ, 3 січня до поліції звернувся 19-річний хлопець та повідомив, що його подруги з 31 грудня минулого року не відповідають на телефонні дзвінки. Він назвав місце мешкання дівчат. За вказаною адресою виїжджали керівники ГУ Нацполіції Харківської області, слідчо-оперативна група та криміналісти. В квартирі поліцейські виявили тіла двох іноземних громадянок з ознаками насильницької смерті у вигляді різаних ран шиї.

Обидві студентки у віці 22 та 20 років навчалися після підготовчого відділення на першому курсі медичного факультету Харківського національного університету імені Каразіна, характеризуються позитивно. Батькам обох дівчат вже повідомлено про трагедію. Університет готовий допомогти їм у вирішенні питань транспортування тіл загиблих на батьківщину.

Наразі продовжуться слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-