На Херсонщині планують залучити цьогоріч $0,5 мільярда зовнішніх інвестицій

На Херсонщині планують залучити цьогоріч $0,5 мільярда зовнішніх інвестицій

Укрінформ
На Херсонщині у 2019 році планують залучити в економіку регіону понад 0,5 млрд доларів США зовнішніх інвестицій.

Про це поінформував у звіті за підсумками 2018 року на херсонському телеканалі "ВТВ+" голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Більше півмільярда доларів США зовнішніх інвестицій в наш регіон планується залучити в 2019 році", - розповів Гордєєв.

Як він зазначив, ці інвестиції надійдуть, зокрема, у Білозерський, Каланчацький, Чаплинський, Каховський та деякі інші райони області.

За даними uоловного управління статистики у Херсонській області, на початок четвертого кварталу 2018 року обсяг залучених з початку інвестування прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу) в економіку регіону становив 202,3 млн дол. США. Інвестиції надійшли з 40 країн світу. Зокрема, з країн ЄС надійшло 162,1 млн дол. інвестицій (80,1%), з інших країн світу – 40,2 млн дол. (19,9%).

Читайте також: Вибухи під Ічнею: Під час ліквідації наслідків державі зекономили 90 мільйонів

На підприємствах промисловості регіону зосереджено 148 млн дол. (73,2%) прямих іноземних інвестицій, у тому числі переробної промисловості – 126,8 млн дол. В організаціях, що здійснюють операції з нерухомим майном, акумульовано 17,2 млн дол. (8,5% загального обсягу прямих інвестицій), на підприємствах транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності – 13,4 млн дол. (6,6%), на підприємствах сільського, лісового та рибного господарства – 8,2 млн дол. (4%), будівництва – 5,9 млн дол. (2,9%), оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів – 5,1 млн дол. (2,5%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-