Вибухи під Ічнею: Під час ліквідації наслідків державі зекономили 90 мільйонів

Вибухи під Ічнею: Під час ліквідації наслідків державі зекономили 90 мільйонів

Укрінформ
Із виділених Кабінетом міністрів України 100 млн грн на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації в Ічнянському районі Чернігівщини понад 90 млн грн невикористаних коштів у новому році автоматично повертаються в державний бюджет.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила директор департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА Олександра Хомик.

"Їх дали значно більше за потребу, і всі невикористані кошти автоматично повертаються в державний бюджет", - сказала вона.

Хомик зазначила, що просто так користуватися тими грішми ніхто не міг. Кожен об'єкт, який потребував капіталовкладень, обласна влада захищала у трьох міністерствах. Кошти ж витрачали відповідно до затвердженого переліку робіт. На час, коли гроші з держбюджету надійшли, значна частина робіт уже була виконана за рахунок місцевих органів самоврядування, Міноборони, благодійників, самих жителів та інших джерел.

Загалом зі 100 млн грн використати встигли трохи більше 8 млн грн. Більша частина цієї суми пішла на придбання житла тим, хто його втратив - 17 будинків та квартир. Чи буде область знову просити в уряду гроші - поки що невідомо, додала Хомик. Все залежить від того, наскільки великими будуть обраховані суми виконання робіт, які ще залишились.

Читайте також: У Мінфіні відзвітували про завершення бюджетного 2018 року

Як повідомляв Укрінформ, 100 млн грн на ліквідацію наслідків НС під Ічнею уряд виділив Чернігівщині на початку листопада 2018 року. Кошти прийшли на рахунок ОДА і вже звідти виділялися відповідно до затвердженого переліку потреб і робіт.

Масштабна пожежа на 6-му арсеналі Міноборони з подальшою детонацією боєприпасів виникла 9 жовтня 2018 р. Із райцентру Ічня та 30 довколишніх сіл відразу було евакуйовано понад 12,5 тис. людей. У результаті надзвичайної ситуації постраждало 310 будівель, з яких 4 були зруйновані повністю, а 15 стали непридатними для проживання. Відновлювальні роботи в Ічнянському районі ведуться коштом державного, обласного та місцевих бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-