Перші місцеві вибори сьогодні проходять у 78 тергромадах

Перші місцеві вибори сьогодні проходять у 78 тергромадах

Укрінформ
У неділю, 23 грудня, о восьмій ранку розпочинаються перші вибори депутатів і очільників сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад у 78 ОТГ.

Про це повідомляє Укрінформ.

Вибори відбуваються у 9 міських, 16 селищних та 53 сільських ОТГ в 13 областях України. До складу цих 78 ОТГ увійшли 345 місцевих рад (міських – 9, селищних – 19, сільських – 317).

Зокрема, такі вибори відбудуться: у Волинській області – в 9 ОТГ; у Дніпропетровській області – в 1 ОТГ; у Житомирській області – в 6 ОТГ; в Івано-Франківській області – в 4 ОТГ; у Київській області – в 4 ОТГ; у Кіровоградській області – в 4 ОТГ; у Львівській області – в 5 ОТГ; у Полтавській області – в 3 ОТГ; у Рівненській області – в 3 ОТГ; у Тернопільській області – в 5 ОТГ; у Хмельницькій області – в 3 ОТГ; у Черкаській області – в 27 ОТГ; у Чернівецькій області – в 4 ОТГ.

За попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь близько 453 тисяч виборців.

Для проведення виборів територіальними виборчими комісіями було утворено 1 692 територіальних, одномандатних виборчих округи. Голосування триватиме до 20.00, відбудеться на 622 виборчих дільницях.

Як повідомляли у Центральній виборчій комісії, результати виборів депутатів у одномандатних виборчих округах, а також виборів сільського, селищного, міського голови мають бути встановлені не пізніш як на п’ятий день з дня голосування, тобто до 28 грудня 2018 року включно.

Результати виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі мають бути встановлені не пізніш як на десятий день з дня голосування, тобто до 2 січня 2019 року включно.

Читайте також: Президент доручив завершити створення ОТГ до 2020 року

У виборах беруть участь місцеві організації 46 політичних партій.

Комісія надала дозвіл мати офіційних спостерігачів на зазначених перших місцевих виборах 18 громадським організаціям.

За підтримки Центральної виборчої комісії та IFES Ukraine з 12 до 19 грудня у 13 регіонах України відбулося навчання членів дільничних виборчих комісій (ДВК) з питань організації, підготовки та проведення перших і додаткових місцевих виборів, призначених на 23 грудня 2018 року. У 30 тренінгах, які тривали вісім днів, взяли участь близько 2000 членів 665 ДВК, утворених для проведення зазначених виборів.

Загальна сума, передбачена затвердженим ЦВК Розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення цих виборів, становить 20 млн 77 тис. 500 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-