Запорізький аеропорт візьме $10 мільйонів кредиту на будівництво терміналу

Запорізький аеропорт візьме $10 мільйонів кредиту на будівництво терміналу

Укрінформ
КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» візьме кредит у державному банку на 10 млн доларів.

Про це заявив під час виїзної наради міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні рівно рік, як ми будуємо новий пасажирський термінал запорізького аеропорту. Це найважливіший і наймасштабніший для розвитку міста проект. Його відкриття сприятиме збільшенню кількості пасажирів. Є впевненість, що наступного року ми завершимо будівництво і відкриємо нові повітряні ворота», - сказав Буряк.

За його словами, днями КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» отримало згоду від державного банку на видачу кредиту в сумі 10 млн доларів.

«Буде знято навантаження з бюджету міста. Відсотки по кредиту виплачуватиме аеропорт», - зазначив мер.

На сьогодні загальний бюджет будівництва становить близько 530 млн грн, 350 млн з яких - було закладено в бюджеті Запоріжжя на 2018 рік.

Згідно з проектом, площа терміналу становитиме понад 12 тис. квадратних метрів. Він зможе обслуговувати 400 пасажирів на годину (в тому числі, 250 пасажирів на годину - міжнародний сектор, 150 пасажирів на годину - внутрішній). Термін здачі об'єкта - четвертий квартал 2019 року.

«Пропускна здатність діючого терміналу - близько 400 тисяч пасажирів на рік. Ми плануємо збільшити цю цифру до мільйона. Ми вже ведемо переговори з різними авіакомпаніями. Наприклад, з бюджетною авіакомпанією Wizz Air», - розповів директор КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Віктор Біскупський.

Читайте також: Експрес до "Борисполя" щороку перевозитиме 2,5 мільйона пасажирів - УЗ

На сьогодні каркас терміналу повністю зведено, триває прокладання комунікацій, а також розпочато роботи з монтажу обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-