Полтавська влада погрожує розірвати договори з перевізниками через страйк

Полтавська влада погрожує розірвати договори з перевізниками через страйк

Укрінформ
У Полтаві приватні перевізники оголосили страйк, вимагаючи дозволу підняти плату за проїзд у маршрутних автобусах до 8 грн. Міська влада вважає такий тариф необгрунтованим і погрожує розірванням договорів.

Про це йшлося сьогодні на позачерговому засіданні виконкому, повідомляє прес-служба Полтавської міської ради.

"Олексій Чепурко (заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів - ред.) повідомив, що нині підписані листи-попередження трьом приватним перевізникам по 19 маршрутам. У разі подальшого невиконання вимог договору, за процедурою наступним кроком є розірвання цих договорів з перевізниками", - йдеться у повідомленні.

Чепурко підкреслив, що шантаж, на який пішли перевізники, не принесе їм позитивних результатів. Пропозиція стосовно 8 гривень за проїзд не є на сьогодні адекватною для Полтави, наголосив він.

Читайте також: Черкаські маршрутники домоглися підвищення тарифів

В.о. міського голови Полтави, секретар міської ради Олександр Шамота у розміщеному у Facebook відеозверненні зазначив, що сьогодні у місті на маршрути вийшов лише комунальний транспорт - 10 автобусів і 46 тролейбусів.

"Перед бюжетом-2019 стоять два виклики. Перший - прискорення співпраці з ЄБРР для отримання кредиту на покупку нових тролейбусів, тому що сьогодні єдиний транспорт, який ходить у місті, - це комунальний... І другий - закласти в бюджет і з самого початку року розпочати процес закупівлі нових автобусів для комунального підприємства", - підкреслив Шамота.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-