Президента та МЗС просять закрити генконсульство РФ у Львові

Президента та МЗС просять закрити генконсульство РФ у Львові

Укрінформ
Закриття Генконсульства РФ у Львові вимагають від керівника держави і вітчизняного МЗС депутати Львівської обласної ради.

Відповідне звернення вони прийняли 11 грудня на позачерговій сесії облради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вимагаємо негайного закриття Генерального консульства Російської Федерації у Львові, що на вул. К. Левицького,95. Упевнені, що такі дії призведуть до покращення політичної ситуації в регіоні, значно зменшать соціальну напругу та провокації, які вчиняються агентами розвідки та ФСБ Росії проти людей, пам’яток української державності, а також пам’ятників видатним борцям за незалежність України", - йдеться у зверненні.

Читайте також: На Львівщині проголосили 2019-й роком Бандери

Як наголошують львівські депутати, в ситуації запровадження воєнного стану в частині України та захоплення українських моряків росіянами держава зобов’язана посилити дипломатичний тиск на РФ у всіх напрямках. “За прикладом Франції, Німеччини, Польщі, Італії, Нідерландів, Данії, котрі примусово висилають російських дипломатів, Україна повинна також відповісти на системну гібридну війну, яку Росія проводить проти України”, - зазначено в зверненні..

Як повідомлялось, 26 листопада була зареєєстрована електронна петиція до Львівської міськради з вимогою закриття Генерального консульства РФ у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-