В Ужгороді обговорили розвиток прикордонної інфраструктури

В Ужгороді обговорили розвиток прикордонної інфраструктури

Децентралізація
Укрінформ
В Ужгороді під час 14 засідання Українсько-Словацької Міжурядової  комісії з питань транскордонного співробітництва обговорили розвиток прикордонної інфраструктури українсько-словацького кордону. 

Про це повідомляє портал "Децентралізація"

«Нашим спільним завданням є покращення як прикордонної інфраструктури, так і процедур перетину через п'ять існуючих пунктів пропуску через українсько-словацький кордон. Особливу вагу має питання забезпечення розвитку міжнародного аеропорту «Ужгород» та його робота на території України та Республіки Словаччина. Лише  спільними зусиллями ми зможемо відкрити ще один повітряний коридор, що з'єднуватиме Україну та Європейський Союз. Впевнений, що узгодження питань щодо розширення злітно-посадкової смуги, беззаперечно, стане історичною подією і одним із основних досягнень нашої Комісії», - наголосив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В'ячеслав Негода, який очолює українську сторону.

Читайте також: У Запоріжжі тергромади обговорили особливості формування місцевих бюджетів

Він відзначив, що наразі ефективно вирішуються питання розбудови і облаштування пунктів пропуску через українсько-словацький кордон. Налагоджено співробітництво у сфері захисту природного навколишнього середовища. А також висловив сподівання, що словацька сторона розгляне пропозицію української сторони щодо збільшення кількості дозволів, що видаються в рамках Угоди про малий прикордонний рух.

Також на зустрічі буде обговорено реалізацію спільних проектів у рамках Програми прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства та партнерства «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна». Домовленості та спільні завдання на найближчу перспективу викладуть у Протоколі 14-го засідання Українсько-Словацької Міжурядової Комісії з питань транскордонного співробітництва.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-