НАЗК розпочне повну перевірку декларації голови Запорізької ОДА

НАЗК розпочне повну перевірку декларації голови Запорізької ОДА

Укрінформ
НАЗК на засіданні затвердило результати перевірок декларацій 11-ти суб’єктів декларування, а також ухвалило рішення про початок повних перевірок декларацій чотирьох осіб - голови Запорізької ОДА та трьох суддів.

Про це повідомляє у понеділок прес-служба НАЗК.

"На засіданні були прийняті рішення про початок перевірки декларацій 4-х осіб. Рішення про початки відповідних перевірок були прийняті на підставі аналізу звернень державних органів (щодо 1-ї особи), громадських організацій (щодо 2-х осіб) та за зверненням Національного антикорупційного бюро України (щодо 1-ї особи) про можливе відображення у деклараціях недостовірних відомостей, які містили фактичні дані, що можуть бути перевірені", - зазначили в агентстві.

Зокрема, розпочнеться повна перевірка декларації, поданої головою Запорізької обласної державної адміністрації Костянтином Брилем - в частині нових відомостей, отриманих від Національного антикорупційного бюро України, за 2016 рік. Крім того, будуть проведені повні перевірки декларацій Єгора Краснова - судді Касаційного господарського суду у складі Верховного суду, за 2017 рік (виправленої); Леоніда Лічмана - голови Малинівського районного суду міста Одеси, за 2015 (виправленої), 2016 та 2017 роки; а також Григорія Мачульського - судді Вищого господарського суду України, за 2015, 2016 та 2017 роки (на посаді судді Касаційного господарського суду у складі Верховного суду).

Національне агентство також ухвалило рішення про подовження на додаткові 30 календарних днів строку повної перевірки декларацій 15-ти суддів та міського голови міста Южне.

Водночас повідомляється, що НАЗК на засіданні затвердило результати перевірок декларацій 11-ти суб’єктів декларування. "Відповідні перевірки щодо 10-ти з них розпочиналися на підставі звернень правоохоронних органів (щодо 3-х осіб), громадських організацій (щодо 4-х осіб) та фізичних осіб-викривачів (щодо 3-х осіб). Інформація, вказана у таких зверненнях, про можливе відображення недостовірних відомостей підтвердилася щодо 6-ти посадовців та частково підтвердилася стосовно ще 2-х осіб. Щодо інших 2-х посадових осіб відомості не були підтверджені", - йдеться у повідомленні агентства.

Читайте також: НАЗК чекає від екс-заступника глави КМДА пояснень щодо купівлі авто

У НАЗК нагадали, що проведення повних перевірок розпочинається за інформацією, яка була отримана від фізичних чи юридичних осіб, державних органів влади в листах, зверненнях чи скаргах, у яких були наведені факти про можливе відображення у декларації недостовірних відомостей, котрі стосувалися конкретного суб’єкта декларування та містили фактичні дані або твердження, що можуть бути перевірені, та на підставі статті 50 Закону України  "Про запобігання корупції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-