НАЗК чекає від екс-заступника глави КМДА пояснень щодо купівлі авто

НАЗК чекає від екс-заступника глави КМДА пояснень щодо купівлі авто

Укрінформ
Нацагентство з питань запобігання корупції запросило екс-заступника голови Київської міської держадміністрації Олексія Резнікова ознайомитися з протоколом про адмінправопорушення.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство в установленому порядку запросило колишнього заступника голови Київської міської державної адміністрації Олексія Резнікова прибути до Національного агентства 27 листопада 2018 року о 14:30 для надання пояснень та, у разі наявності підстав, складення протоколу про адміністративне правопорушення", - йдеться у повідомленні.

НАЗК встановило, що, перебуваючи на посаді заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень, Резніков несвоєчасно повідомив Національне агентство про суттєві зміни в майновому стані у зв’язку з набуттям у власність транспортного засобу AUDI A8 2012 року випуску.

"Таким чином, дії Олексія Резнікова підпадають під ознаки правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачено частиною другою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - зазначили в агентстві.

Читайте також: НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення у декларації депутата від БПП

Крім того, НАЗК просить екс-посадовця надати документи, які підтверджують отримання доходу у сумі 874 256,00 грн у вигляді гонорару та інших виплат згідно з цивільно-правовим правочином (джерело доходу АБ «Укргазбанк»).

У Нацагентстві також нагадали, що неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів відповідно до вимог законодавства України про адміністративні правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-