У Чернівцях пам’ять жертв голодоморів вшанували молебнем

У Чернівцях пам’ять жертв голодоморів вшанували молебнем

Фото
Укрінформ
У Чернівцях біля Меморіалу жертв Голодомору за участі духовенства, представників влади та небайдужих громадян відбувся спільний молебень та покладання квітів і букетів з пшеничних колосків до пам’ятника. Всіх охочих пригощали хлібом.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Чернівцях вшанували пам’ять жертв Голодоморів / Фото: Віталій Олійник. Укрінформ

«Шокуюча і жахлива правда про геноцид українського народу сьогодні має лунати скрізь. Щоб не лише наші нащадки, але й увесь світ знав і завжди пам’ятав про те, що то був не просто штучний голод, а ретельно спланований злочин проти цілого народу. Для Буковини цей день є не тільки особливо гірким, він став глибокою духовною раною, яка нестерпним болем пронизала пам’ять його очевидців, адже у 1946-1947 повоєнних роках Чернівецька область втратила майже 20 тисяч громадян», – сказав під час виступу в.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк.

Читайте також: В Ельзасі вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні

Після спільної молитви та виступів присутні поклали квіти та пшеничні колоски до Меморіалу жертв Голодомору у Чернівцях.

В Україні щороку у четверту суботу листопада відзначають День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років, а також голодоморів 1921-1922 та 1946-1947 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-