В Ельзасі вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні

В Ельзасі вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні

Фото
Укрінформ
У французькому Ельзасі вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Церемонія запалення свічок та покладання вінків і квітів до пам’ятного знаку жертв Голодомору пройшла у селищі Ольцхаймс, що поблизу Страсбурга, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

У заході взяли участь дипломати Постійного представництва України при Раді Європи, члени їхніх родин, представники української громади Ельзасу, друзі України у Франції, включаючи мера Ольцхаймса Піу Імбс.

"Україна і Франція мають багато трагічних сторінок в історії. Ми повинні про них пам’ятати, щоб не повторювати сьогодні та у майбутньому", - сказав під час богослужіння на вшанування пам’яті жертв Голодомору священик Української греко-католицької церкви отець Іван.

Українські дипломати подякували французькій громаді за підтримку України.

Читайте також: Щороку зростає кількість країн, які визнають Голодомор геноцидом — Порошенко

Як повідомлялося, у суботу, 24 листопада, в Україні відзначається День пам’яті жертв голодоморів, о 16:00 пройде загальнонаціональна акція "Запали свічку".

День пам’яті жертв голодоморів відзначається щорічно в четверту суботу листопада на підставі президентських указів 1998 та 2007 років. У ХХ сторіччі українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Утім, наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років - геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним комуністичним режимом СРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-