Адмінпослугу мають оформляти за півгодини - Зубко

Адмінпослугу мають оформляти за півгодини - Зубко

Фото
Укрінформ
Надання адміністративних послуг має займати не більше 30 хвилин. Для цього Центри надання адмінпослуг не тільки мають бути максмально наближені до жителів у містах та об'єднаних територіальних громадах (ОТГ), а й мати доступ до всіх необхідних реєстрів. 

Про це віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко сказав на презентації посібника “Як створити ЦНАП з нуля в ОТГ - досвід інституційного створення ЦНАП Програми «U-LEAD з Європою», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Саме реформа децентралізації, яку ми впроваджуємо не тільки з нашим місцевим самоврядуванням, з нашими міжнародними  партнерами, з Європейським Союзом, є ефективною з точки  зору, яким чином збільшуються і наближаються послуги для людей. Адміністративна послуга - це обличчя влади. Наше завдання - дати доступність до цієї послуги протягом 30 хвилин. Це спільне завдання з  місцевою владою, ми працюємо над тим, що спільно впроваджувати ці стандарти», - сказав Зубко.

Презентація посібника «Як створити ЦНАП з нуля» / Фото: Фото: Володимир Тарасов. Укрінформ

Він наголосив, що зараз в Україні вже створено мережу Центрів надання адміністративних послуг у кількості 755, 123 ЦНАП працюють в об'єднаних територіальних громадах. Деяки з них можуть надавати до 300 адміністративних послуг  жителям ОТГ. Втім, за його словами, в цьому питання важлива не тільки кількість, а і якість цих послуг, долученість ЦНАП до всіх необхідних реєстрів, передача деяких послуг від рівня міністерств на місцевий рівень.

Читайте також: Україна реалізує 70 проектів розвитку “на місцях” за сприяння ЄС — Зубко

Окрім цього, він нагадав, що надання адміністративних послуг також приносить місцевим бюджетам і прибуток.

«За минулий рік місцеве самоврядування отримало додатково дохід в 2,9 млрд за надання адміністративних послуг. Якщо порахувати кошти, порахувати послуги, це практично наближає владу до людей, обличчя влади змінюється, я думаю, що це повинно бути одним з першочергових завдань, як і охорона здоров'я , освіта, соціальні послуги», - сказав Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-