У Смілі жителі знову перекрили дороги

У Смілі жителі знову перекрили дороги

Фото
Укрінформ
У Смілі місцеві жителі перекрили три дороги, які пролягають через місто, вимагаючи від Нафтогазу підписання справедливого договору на постачання газу.

Про це повідомляє у Facebook громадський активіст, член виконкому міськради Сміли Ілля Слободяник.

"Сміляни перекрили дорожній рух на виїзді зі Сміли в сторону Балаклеї. Також перекриті дороги в сторону Черкас та за міською лікарнею на Загреблі. Акція триватиме до підписання договору на газ з Нафтогазом по адекватній ціні та без нав'язування Смілі чужих приватних боргів (борг Смілаенергоінвесту)", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні депутати Смілянської міської ради ухвалили звернення до Президента України, в якому просять главу держави посприяти налагодженню відносин міста з ПАТ "НАК Нафтогаз Украни". У зверненні стверджується, що Нафтогаз свідомо зволікає з укладанням договору на постачання палива, "чим умисно сприяє несанкціонованному відбору газу містом", а крім того, змушує Смілу взяти на себе борг приватного підприємства ТОВ "Смілаенергоінвест".

У місті Сміла до 15 листопада не розпочинався опалювальний сезон. Без тепла залишалися не тільки житлові будинки, а й лікарні, дитячі садки та школи. 12 листопада у місті запровадили надзвичайний стан. Жителі міста Сміла перекривали дороги, вимагаючи забезпечити місто теплом.

Читайте також: У Смілі просять Порошенка допомогти укласти договір із Нафтогазом

Президент Петро Порошенко у четвер, 15 листопада, доручив за кілька годин розпочати опалювальний сезон у Смілі.

Станом на 17 листопада у місті були запущені та працювали всі котельні.

Сьогодні на засіданні Погоджувальної ради голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов запропонував керівникам фракцій обговорити питання зриву міською владою Сміли початку опалювального сезону і підписати постанову про перевибори міського голови та місцевих депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-