У Смілі просять Порошенка допомогти укласти договір із Нафтогазом

У Смілі просять Порошенка допомогти укласти договір із Нафтогазом

Укрінформ
Депутати Смілянської міської ради прийняли звернення до Президента України, в якому просять главу держави посприяти налагодженню відносин міста з Нафтогазом України.

Про це повідомляє прес-служба міської ради Сміли.

"Відбулася позачергова сесія міської ради 7-го скликання, на яку прибуло 22 депутати. На порядку денному стояло одне питання - "Про звернення депутатів Смілянської міської ради до Президента України", - йдеться у повідомленні.

У зверненні, текст якого оприлюднений на сайті міськради, йдеться про те, що після усного розпорядження Президента у місті розпочався опалювальний сезон, але Нафтогаз свідомо зволікає з укладанням договору на постачання палива, "чим умисно сприяє несанкціонованному відбору газу містом".

Крім того, зазначають депутати, Нафтогаз змушує Смілу взяти на себе борг приватного підприємства ТОВ "Сміла Енергоінвест", мотивуючи тим, що уклавши з ним договір про спільну діяльність, місто повинно було контролювати діяльність ТОВ. У міській раді натомість заявляють, що могли контролювати тільки надання житлово-комунальних послуг. Втручання ж у господарську діяльність приватного підприємства заборонене законом.

"Слід зазначити, що міська рада не була стороною договорів ТОВ "Сміла Енергоінвест" з ПАТ "НАК Нафтогаз Украни", дозволів на їх укладання не надавала, гарантом виконання зобов'язань не виступала, а тому їй невідомі причини неналежного виконання або невиконання зобов'язань ТОВ "Сміла Енергоінвест", - йдеться у зверненні.

Тому депутати Смілянської міськради просять Президента "невідкладно втрутитися в ситуацію, що склалася".

Як повідомляв Укрінформ, у місті Сміла до 15 листопада не розпочинався опалювальний сезон. Без тепла залишалися не тільки житлові будинки, а й лікарні, дитячі садки та школи. 12 листопада у місті запровадили надзвичайний стан. Жителі міста Сміла перекривали дороги, вимагаючи розпочати опалювальний сезон.

Читайте також: У БПП закликають переобрати мера "змерзлої" Сміли

Президент Петро Порошенко у четвер, 15 листопада, доручив за кілька годин розпочати опалювальний сезон у Смілі.

Вранці 16 листопада віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко повідомляв про підключення до газу 15 котелень (з 20), на які заживлено 8 дитсадків, 9 шкіл, 3 лікарні та 77 житлових будинків із 152.

Сьогодні на засіданні Погоджувальної ради голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов запропонував керівникам фракцій обговорити питання зриву міською владою Сміли початку опалювального сезону і підписати постанову про перевибори міського голови та місцевих депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-