У БПП закликають переобрати мера

У БПП закликають переобрати мера "змерзлої" Сміли

Укрінформ
Голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов пропонує головам фракцій обговорити зрив початку опалювального сезону у Смілі та підписати постанову про перевибори мера та місцевих депутатів.

Про це він заявив на засіданні Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що Верховна Рада має дати оцінку діям як міського голови (Сміли), так і міських депутатів. Пропоную, щоб керівники фракцій проговорили і, якщо буде згода, підписали постанову про перевибори у місті Сміла. Також вважаю, що правоохоронні органи мають розслідувати цю справу як факт бездіяльності або як умисних дій чиновників, що мало не призвели до надзвичайних наслідків", - сказав Герасимов.

Він нагадав, що втручання і жорстка позиція Президента повернули у Смілу тепло, а от до місцевої влади, за словами Герасимова, виникає питання, чи це була просто некомпетентність чи свідомо заплановані кримінальні дії.

У цьому контексті Герасимов повідомив, що на найбільшій котельні міста Сміла були спеціально перебиті електричні кабелі саме тоді, коли після втручання Президента опалення почали включати.

Читайте також: Відповідальність за некомпетентного мера Сміли Тимошенко має взяти на себе — Герасимов

"Місцева влада свідомо політично блокувала запуск опалення, намагаючись будь-якими засобами підняти рівень невдоволення місцевих мешканців. Коли на запуск опалювального сезону було необхідно 8 млн гривень, вони не знайшлися, однак моментально знайшлися 10 млн гривень на премії керівництву міста та співробітникам виконкому міста Сміли. Ось як використовується бюджет цього міста, який складає майже 250 млн гривень і який завдяки децентралізації збільшився майже у два рази за останні чотири роки", - констатував голова фракції "БПП".

Як повідомляв Укрінформ, у місті Сміла з понеділка, 12 листопада, запровадили надзвичайний стан через відсутність опалення. Без тепла залишилися не тільки житлові будинки, а й лікарні, дитячі садки та школи 80-тисячного міста. У школах Сміли через відсутність опалення тимчасово призупинено навчання. Жителі міста Сміла перекривали дороги, вимагаючи розпочати опалювальний сезон.

Президент Петро Порошенко у четвер, 15 листопада, доручив за кілька годин розпочати опалювальний сезон у Смілі.

Вранці 16 листопада віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко повідомляв про підключення до газу 15 котелень (з 20), на які заживлено 8 дитсадків, 9 шкіл, 3 лікарні та 77 житлових будинків із 152-х.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-