За добу Кривий Ріг буде з теплом - міська теплоцентраль

За добу Кривий Ріг буде з теплом - міська теплоцентраль

Укрінформ
В акціонерному підприємстві, яке забезпечує теплом житлові будинки Кривого Рогу, заявили, що всі котельні міста відсьогодні працюють.

Про це прес-служба АТ "Криворізька теплоцентраль" повідомила у Facebook.

"Постачання газу здійснюється на всі об'єкти АТ "Криворізька теплоцентраль". Станом на 13.11.2018 р. всі котельні АТ «Криворізька Теплоцентраль» стабільно працюють та виходять на номінальний режим", - йдеться у повідомленні.

На підприємстві пообіцяли, що протягом доби усі жителі міста відчують тепло у своїх оселях.

Читайте також: Замерзлі міста: від Кривого Рога і Херсона вимагають графік погашення боргів

Як повідомляв Укрінформ, 10 листопада в ДП «Криворізька теплоцентраль» заявили, що готові розпочати опалювальний сезон у повному обсязі, але Криворіжгаз «блокує постачання газу». Однак там кажуть, що НАК «Нафтогаз» не виділив ліміти газу для ДП «Криворізька теплоцентраль» через борги минулих років. На сьогодні заборгованість КП «Криворіжтепломережа» становить понад 900 млн грн.

Уночі 11 листопада АТ «Криворізька теплоцентраль» самовільно запустила на повну потужність чотири котельні із шести. Однак на підприємстві занепокоїлися, що ризик втручання ПАТ «Криворіжгаз» у роботу котелень «Криворізька теплоцентраль» залишається.

Вранці 12 листопада під стінами офісу ПАТ «Криворіжгаз» зібралися люди з вимогами дати газ місту й, зокрема, котельням Криворіжтеплоцентралі. 

У мерії пояснюють, що управління Криворізькою теплоцентраллю здійснює Фонд держмайна України, тобто підприємство не підконтрольне міській владі, а місто стало «заручником ситуації». Як відомо, ДП «Криворізька теплоцентраль» внесено до переліку об'єктів великої приватизації на 2018 рік.

Також через відсутність тепла 12 листопада в частині шкіл і дитсадків Кривого Рогу почалися вимушені канікули.

За фактом відсутності опалення у м. Кривий Ріг поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. Дії службових осіб, які не прийняли рішення про подачу газу до котелень міста, поліція буде розслідувати як службову недбалість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-