В Україні

В Україні "мерзнуть" кілька міст: Кличко просить Порошенка втрутитися

Укрінформ
Голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко звернувся до Президента та Кабінету міністрів невідкладно втрутитися в ситуацію зі зривом опалювального сезону в кількох містах України.

Про це Кличко поінформував на Раді регіонального розвитку за участі Президента та Прем'єр-міністра України, що відбувається в Києві, повідомляє прес-служба мера Києва.

"Газу містам, де сьогодні мерзнуть люди, не дає НАК "Нафтогаз". Ми в Києві цю історію з відсутністю газу пройшли і врегулювали її. Але я знаю, як це непросто. Та нас ця проблема торкнулася влітку. Сьогодні ж тисячі людей мерзнуть! Не можна жителів міст і містечок, владу на місцях залишати сам на сам з цими проблемами. На жаль, повторюється ситуація, коли державні чиновники - керівництво "Нафтогазу" - займають недержавницьку позицію. І тому я звертаюся до президента, до уряду невідкладно втрутитися в цю ситуацію", - підкреслив Кличко.

Читайте також: Гройсман назвав відповідальних за підготовку до зими

Як повідомлялося, у місті Сміла Черкаської області з понеділка, 12 листопада, запроваджують надзвичайний стан через відсутність опалення. Рішення про це ухвалила міськрада Сміли. Зазначається, що навчальні заклади закриють на невизначений час. Без тепла залишилися не тільки житлові будинки, а й лікарні, дитячі садки та школи 80-тисячного міста. Така сама ситуація виникла у місті Шепетівка, Хмельницької області. Місцевий голова закликав людей вийти на акцію протесту проти дій НАК "Нафтогаз". Залишається без тепла і частина Кривого Рогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-