Порошенко сказав, яка доля спіткає громади, що “не знайшли бажання об’єднатись”

Порошенко сказав, яка доля спіткає громади, що “не знайшли бажання об’єднатись”

Укрінформ
Майбутні місцеві вибори 2020 року повинні відбутися вже за умови покриття майже всієї території України об’єднаними територіальними громадами.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на щорічному засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Маємо чітко бачити горизонти реформи (децентралізації - ред.). 2020 рік - ключовий. У 2020 році місцеві вибори мають відбутись вже за умови покриття майже всієї території України об’єднаними територіальними громадами, тобто на новій територіальній основі мають бути проведені місцеві вибори”, - сказав він.

За його словами, для цього владі необхідно продовжити максимальне стимулювання подальшого об’єднання та приєднання територіальних громад, зокрема, до міст обласного значення.

Крім того, Порошенко підкреслив, що Верховна Рада має прийняти законопроект “Про засади адміністративно-територіального устрою”, який затверджує базовою адміністративно-територіальною одиницею держави саме громаду.

Також Президент зауважив, що 2019 року мають бути сформовані всі перспективні плани областей з повним покриттям ОТГ всієї території України, а у 2020 році - прийнято адміністративне рішення про об’єднання громад, які за чотири роки “не знайшли ані бажання, ані прагнення, ані сил об’єднатись”.

Водночас він наголосив, що таке об’єднання станеться відповідно до бажання людей і перспективних планів, затверджених обласними радами.

Читайте також: Власні доходи місцевих бюджетів до кінця року сягнуть 231 мільярда - Порошенко

Разом із тим глава держави також поставив регіональним лідерам завдання розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити і прийняти їх на рівні громад. За його даними, кожна територія повинна визначити свої переваги і пріоритети, на основі яких на ваших дорожніх картах і з’являться першочергові об’єкти – маркери розвитку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-