У Львові протестують

У Львові протестують "євробляхери" — не влаштовує новий закон

Укрінформ
Невдоволені прийнятим напередодні законом щодо розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації власники таких машин з Львівщини взяли в облогу будівлю облдержадміністрації та облради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розпочали безстрокову акцію протесту проти прийнятого Верховною Радою законопроекту щодо змін в оподаткуванні завезеного з-за кордону легкового автотранспорту. В ньому не враховані основні вимоги автомобілістів. Нас просто не почули", - зазначив один із учасників автомобільного пікету.

Власники авто на єврономерах та представники спільноти "Автоєвросила" мають намір передати письмове звернення голові Львівської ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер ВР підтримала у другому читанні та в цілому законопроект щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах.

Документ спрямований на заміну діючої застарілої системи оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, ліквідацію дисбалансу у встановлених ставках акцизного податку в залежності від об'єму циліндрів двигуна транспортних засобів та їх віку, стимулювання до придбання новіших транспортних засобів та створення умов для розмитнення раніше ввезених на митну територію України автомобілів з іноземною реєстрацією.

Читайте також: Рада збільшила штрафи за порушення строків оформлення авто на "євробляхах"

Згідно з документом, встановлюється пільговий термін розмитнення автомобілів, ввезених в Україну. А саме, в перші 30 днів після введення закону в дію водіям надаватиметься знижка в 50% на митне оформлення "євроблях", а наступні 60 днів - 25%. Окрім того, ще 90 днів діятимуть ставки акцизного податку, передбачені у цьому законі, але "без застосування штрафних санкцій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-