Латвія готується відкрити консульство на Донеччині

Латвія готується відкрити консульство на Донеччині

Фото
Укрінформ
Латвійська Республіка планує відкрити своє консульство в Донецькій області.

Про це в середу повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

«Латвія планує відкрити консульство на Донеччині. Про це говорив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць з Парламентським секретарем Міністерства оборони Латвійської Республіки Вієстурсом Силениексом під час зустрічі з латвійською делегацією в Донецькій облдержадміністрації», — йдеться у повідомленні.

Зазначено також, що представники Національної гвардії та Збройних сил Латвійської Республіки, які увійшли до складу делегації, повідомили, що приїхали в Україну повчитися й перейняти досвід, зокрема, управлінський та військовий, набутий Україною за роки опору російській збройній агресії. Домовилися про обмін досвідом щодо створення загонів самооборони, організації роботи військово-цивільних адміністрацій, військових капеланів тощо.

Куць зауважив, що область готова до співпраці та обміну досвідом.

За словами головного капелана Національних збройних сил Латвійської Республіки Елмарса Плявіньша, Латвія від початку збройної агресії Росії проти України твердо стоїть на позиціях відновлення миру і територіальної цілісності нашої держави й всіляко цьому сприяє.

Читайте також: Сейм Латвії 13-го скликання знову очолила проукраїнський депутат

«Гуманітарна допомога, організація відпочинку для дітей загиблих українських військових, реабілітація поранених — за цими напрямами нині триває співпраця, і вона буде продовжена й надалі», — підкреслив Плявіньш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-