Одесити провели акцію протесту проти вбивства Катерини Гандзюк

Одесити провели акцію протесту проти вбивства Катерини Гандзюк

Фото
Укрінформ
Увечері 4 листопада близько ста одеситів провели акцію протесту проти замовного вбивства херсонської громадської активістки Катерини Гандзюк.

Учасники акції розмістили поряд із входом до будівлі облуправління Нацполіції фотографію загиблої внаслідок злочинного нападу, поряд - букети квітів і свічки пам'яті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сталася непоправна втрата - у лікарні внаслідок липневого нападу замовного убивці загинула Катерина Гандзюк, яка уособлювала взірець нового українського чиновника і громадського діяча, не мирилася з корупцією і боролась за утвердження незалежної України. За три місяці розслідування нападу поліція затримала й відпустила підозрюваного-"стрілочника", а згодом заарештувала-таки реальних виконавців і співучасників злочину. Однак досі нема відповіді на питання: хто замовник?" - зазначив екс-лідер обласної організації "Правий сектор" Сергій Стерненко.

Читайте також: США закликали притягнути замовників вбивства Гандзюк до відповідальності

"Сьогодні ми не знаємо також, хто замовив замахи на десятки інших громадських діячів в обласних центрах України. Але нинішня акція - траурна, ми повернемось до проблеми неналежного розслідування цих злочинів у наступні дні і тижні", - кажуть активісти.

"Ми жили у різних містах, але нас із Катериною поєднувало однакове ставлення до України і тих подій, від яких залежить подальша доля нашої держави. Вона була людиною активної громадянської позиції, непримирною до корупціонерів і сепаратистів. Через це мала в Херсоні багато ворогів. Такою навічно й залишиться Катя в наших серцях", - наголосив активіст Ігор Бичков, який особисто знав Гандзюк.

В Одесі вшанували пам'ять Катерини Гандзюк / Фото: Ляшонок Сергій, Укрінформ

Читайте також: “Хто замовив Гандзюк?”: кияни вийшли під МВС вшанувати пам'ять активістки

Хтось із учасників траурної акції залишив біля входу до будівлі ГУ Нацполіції величезний напис чорною фарбою, адресований правоохоронцям: "Хто замовив?"

Варто зазначити, що ніхто з силовиків не вийшов до учасників акції, яка минула без будь-яких інцидентів. Портрет Каті та запалені свічки і квіти залишили біля входу в будівлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-