“Хто замовив Гандзюк?”: кияни вийшли під МВС вшанувати пам'ять активістки

“Хто замовив Гандзюк?”: кияни вийшли під МВС вшанувати пам'ять активістки

Фото, відео
Укрінформ
У Києві біля будівлі МВС проходить акція вшанування пам'яті активістки Катерини Гандзюк.

Станом на 19.00 зібралося до 200 активістів, люди продовжують прибувати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Водночас правоохоронці перекрили вулицю Академіка Богомольця, на якій розташоване МВС.

Акції пам'яті Катерини Гандзюк у Києві / Фото: Шамкін Данііл. Укрінформ

Перед будівлею встановили свічки та лампадки, близько десяти людей тримають червоні плакати з надписами "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?", "Хто вбивці Каті Гандзюк?" та портретам Катерини.

За свідченнями очевидців, раніше між активістами та правоохоронцями сталася сутичка. Правоохоронці заявили, що акція є "порушенням громадського благоустрою".

Також на акцію "Хто замовив Катю Гандзюк?" вийшли небайдужі українці у Херсоні, Львові, Рівному, Харкові, Слов'янську, Житомирі, Ужгороді та інших містах, повідомляє фонд “Повернись живим” на своїй сторінці у Facebook

“Мета акції - "розворушити слідство" та змусити силовиків нарешті притягнути до відповідальності винних у вбивстві радниці міського голови Херсону, активістки та палкого патріота України Каті Гандзюк”, - йдеться у повідомленні. 

Як повідомлялося, 4 листопада у лікарні померла активістка, співробітниця Херсонської міськради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою.

За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Гандзюк було 33 роки.

Читайте також: У містах України пройдуть акції пам'яті Гандзюк

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили жінку сірчаною кислотою, в результаті чого вона зазнала хімічних опіків, зокрема частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій в опіковому центрі в Києві.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримано. Це Віктор Горбунов, Сергій Торбін, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-