Рівненська облрада просить Порошенка скасувати підвищення ціни на газ

Рівненська облрада просить Порошенка скасувати підвищення ціни на газ

Укрінформ
Депутати Рівненської обласної ради просять Президента України Петра Порошенка скасувати постанову Кабміну про підвищення ціни на газ.

Про це йдеться у їхньому зверненні до Президента і уряду щодо вирішення ситуації, яка склалася у зв’язку з підвищенням ціни на газ, повідомляє прес-служба обласної ради.

"Ми, депутати Рівненської обласної ради, звертаємося до Президента України з проханням вжити заходів щодо скасування вказаної постанови. Адже відповідно до пункту 15 статті 106 Конституції України, Президент України зупиняє дію актів Кабінету міністрів України з мотивів невідповідності Конституції з одночасним зверненням до Конституційного суду України щодо їх конституційності", - йдеться у документі.

Водночас депутати Рівненської обласної ради звернулися до Кабінету міністрів із вимогою захистити найбільш вразливі верстви населення шляхом розширення програм субсидій та забезпечення доступності та належної якості житлово-комунальних послуг для споживачів.

"Зокрема, вважаємо за доцільне запровадити соціальну норму споживання газу для населення на рівні 2400 кубічних метрів на опалювальний сезон (400 кубічних метрів на місяць); встановити чесну ціну на газ, виходячи з собівартості його видобутку та регульованої норми прибутку, а не штучно "імпортного паритету", - зазначається у зверненні.

Читайте також: Сумська міськрада звернулася до Порошенка щодо здорожчання газу

Також депутати Рівненської обласної ради виступають за збільшення власного видобутку енергоресурсів та можливу відмову від імпорту газу, пропонують провести масштабну енергомодернізацію української економіки.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів на засіданні 19 жовтня прийняв рішення про підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада 2018 року у рамках виконання зобов’язань, взятих Україною перед Міжнародним валютним фондом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-