Сумська міськрада звернулася до Порошенка щодо здорожчання газу

Сумська міськрада звернулася до Порошенка щодо здорожчання газу

Укрінформ
У середу, 31 жовтня, депутати Сумської міської ради ухвалили звернення до Президента України щодо негайного скасування постанови Кабмыну про підвищення ціни на газ для населення.

Відповідний проект рішення підтримали 23 представники депутатського корпусу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаємо рішення уряду від 19 жовтня 2018 року про підвищення ціни на газ для населення неприпустимим і таким, що порушує конституційні права громадян України на доступні житлово-комунальні послуги для всіх споживачів та порушенням їх конституційних прав на достойний рівень життя", - йдеться у зверненні.

Водночас, у документі зазначається що внутрішні резерви України дозволяють забезпечити економічну незалежність держави, у тому числі – й енергетичну.

Посилаючись на пункт 15 статті 106 Конституції України, яким Президент України зупиняє дію актів Кабінету міністрів України з одночасним зверненням до Конституційного суду України, депутати вимагають від Глави держави, в першу чергу, зупинити дію Постанови Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 року щодо підвищення ціни на газ для населення та вжити заходів щодо скасування вказаної Постанови КМУ.

Депутати також ставить за мету забезпечити виконання вимог законодавства щодо 100-відсоткового поквартирного обліку газу, збільшення фінансування державних програм в сфері підвищення енергоефективності, забезпечення реальної монетизації субсидій.

Читайте також: Нафтогаз оприлюднив цінові пропозиції для постачання газу

Як повідомлялося, на позачерговому засіданні уряду 19 жовтня Кабінет міністрів підтримав підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада.

Одразу після цього МВФ оприлюднив заяву про те, що Міжнародний валютний фонд і уряд України дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-By взамін програми розширеного фінансування EFF, яка завершується наступного березня.

В інтерв'ю Укрінформу Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пояснив, що Україна щороку виплачує 5 млрд доларів за обслуговування взятого ще у 2005-2013 роках боргу й підвищення вартості газу на 23,5% дозволить продовжувати співпрацю з міжнародними фінансовими інституціями та уникнути дефолту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-