На Львівщині екс-мера посадили на 9 років за хабар

На Львівщині екс-мера посадили на 9 років за хабар

Укрінформ
Сихівський районний суд Львова 26 жовтня виніс вирок колишньому міському голові райцентру Миколаїв на Львівщині, якого у 2013 році затримали на хабарі у мільйон гривень.

Про це повідомляє прес-служба Сихівського районного суду Львова.

"26 жовтня 2018 року Сихівським районним судом м. Львова оголошено вирок колишньому міському голові м. Миколаєва Львівської області (Особа 1), спеціалісту з енергозбереження та комунальної власності Миколаївської міської ради (Особа 2) та спеціалісту-контролеру Миколаївського КП ЖКУ (Особа 3), які обвинувачувались за ч. 5 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до вироку суду екс-мера визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України (в редакції 18.04.2013), та призначено йому покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративних функцій в органах місцевого самоврядування строком на 2 роки із конфіскацією всього особисто належного йому майна.

Двох інших працівників міськради засудили до 8 років позбавлення волі.

У суді нагадали, що ці особи були затримані під час отримання від громадянина м. Харкова неправомірної вигоди у розмірі 1 млн грн за підготовку, лобіювання, прийняття та підписання відповідних рішень Миколаївської міської ради, виготовлення і погодження технічної та дозвільної документації, а також організацію перемоги під час проведення аукціону та купівлю земельної ділянки площею 3,42 га для будівництва ливарного цеху за заниженою вартістю, а також за забезпечення прийняття Миколаївською міською радою Львівської області рішення про тимчасове зниження з 10% до 5% розміру інвестиційного зобов'язання.

Читайте також: У Києві двох офіцерів поліції спіймали на хабарі у $50 тисяч

Справу розслідували і розглядали у суді 5 років, відтоді, як у 2013 році мера Миколаєва, а також двох його заступників та керівника аукціонного центру затримали під час отримання хабара в розмірі 1 млн грн. Тоді посадовці взяли винагороду за сприяння у виділенні земельної ділянки для будівництва ливарного заводу. Загальна сума хабара мала становити понад 2 млн грн, а під час затримання посадовці отримали першу його частину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-