У Києві двох офіцерів поліції спіймали на хабарі у $50 тисяч

У Києві двох офіцерів поліції спіймали на хабарі у $50 тисяч

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали у Києві двох офіцерів поліції під час одержання хабара у розмірі 50 тисяч доларів.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook

“Організатор злочинної групи «перевертнів в погонах», оперуповноважений відділу викриття правопорушень у сфері легального обігу наркотиків Управління протидії наркозлочинності ГУ НП у м. Києві, капітан поліції М. вимагав від громадянина України хабар в розмірі 50 тисяч доларів США”, - написала вона.

За даними Сарган, за цю суму зловмисник обіцяв не реєструвати щодо останнього додатковий епізод за ст. 306 КК України та не ініціювати питання про обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки в даний час щодо цього громадянина слідчим відділом Подільського управління поліції в Києві проводиться досудове розслідування за ст. 311 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів).

У Києві на хабарі спіймали двох офіцерів поліції/Фото: Лариса Сарган, Фейсбук

У ході подальших слідчих дій правоохоронці встановили, що «організатор» М. до своєї злочинної діяльності залучив ще двох офіцерів поліції - співробітників підрозділів ГУ Націполіції в м. Києві. Обидва ці правоохоронці входили до складу групи слідчих та мали повноваження на прийняття процесуальних рішень у кримінальному провадженні щодо зазначеного громадянина України, зазначила Сарган.

“Двоє вищевказаних офіцерів поліції, діючи в інтересах організатора злочинного угрупування М., одержали від посередника всю суму хабара в розмірі 50 тисяч доларів США. Цей факт задокументовано”, - поінформувала вона.

Сарган підкреслила, що обох учасників злочинної групи – капітана поліції, старшого слідчого слідчого відділу, та лейтенанта, слідчого відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Подільського управління поліції Києва, затримано.

Читайте також: У зоні ООС на хабарі спіймали прикордонника

“Грошові кошти вилучено, проводяться слідчі та процесуальні дії з метою встановлення місцезнаходження організатора злочинної групи – капітана М. та його затримання”, - додала Сарган.

Щодо всіх фігурантів зазначеної справи готується підозра у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-