Тергромади одержали майже мільйон гектарів земель сільгосппризначення - Мінагро

Тергромади одержали майже мільйон гектарів земель сільгосппризначення - Мінагро

Децентралізація
Укрінформ
Об'єднані територіальні громади отримали майже 1 млн га земель сільськогосподарського призначення у комунальну власність.

Про це йшлося під час круглого столу «Землеустрій об’єднаних територіальних громад» повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

“На виконання рішення уряду, сьогодні 479 об'єднаних територіальних громад, (72%), отримали майже 1 млн га земель сільськогосподарського призначення у комунальну власність”, - йдеться у повідомленні.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк зазначив, що розпорядження землями є не лише потужним ресурсом для ОТГ, але й підвищеною відповідальністю.

«Ми передаємо землі в ОТГ в максимально підготовленому вигляді, тобто з усіма визначеними параметрами та необхідними документами. Із 479 ОТГ, які отримали землю у власність, 376 зареєстрували це право в Міністерстві юстиції. Але, на жаль, жодна з територіальних громад ще не провела жодного аукціону за цей період», - зазначив Мартинюк.

Він додав, що практика проведення земельних аукціонів щодо земель державної власності свідчить, що існує значний попит на такі земельні ділянки. Зростання середньої ставки оренди державних земель до 20%, структурні і якісні позитивні зміни в самій системі розпорядження державними землями, є тією тенденцією, яку б хотілося, щоб об’єднані територіальні громади підтримували.

«Рішення уряду щодо передачі держземель в комунальну власність не лише наділяє ОТГ додатковим потужним ресурсом, але і накладає на них підвищену відповідальність щодо його раціонального використання. Ми продовжуємо моніторинг використання земель ОТГ та готові до втручання в разі зловживань та ухвалення на місцях рішень, які суперечать економічним та соціальним інтересам громад», - резюмував Максим Мартинюк.

Читайте також: В Україні запрацює ризикоорієнтований контроль імпорту харчових продуктів

Як раніше повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів України 31.01.2018 прийняв розпорядження № 60-р «Питання призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад», відповідно до якого було запущено процес передачі сільськогосподарських земель державної власності у власність об'єднаних територіальних громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-