В Україні запрацює ризикоорієнтований контроль імпорту харчових продуктів

В Україні запрацює ризикоорієнтований контроль імпорту харчових продуктів

Укрінформ
Система НАССР буде запроваджена найближчим часом при імпорті харчових продуктів. 

Про це розповів голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа під час ділового форуму «#Перевірок.NET», який відбувся під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана в рамках Європейського тижня підприємництва, повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

“Держпродспоживслужба працює над розробкою низки підзаконних актів, які мають на меті впровадження ризикоорієнтованого підходу. Найближчим часом відповідний наказ Мінагро «Про затвердження Порядку визначення та застосування періодичності документальних перевірок відповідності, фізичних перевірок, лабораторних досліджень (випробувань) вантажів, які ввозяться (пересилаються) на митну територію України» буде направлено на державну реєстрацію до Мінюсту”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українські аграрії зібрали майже 47 мільйонів тонн зерна

Зазначається, що проект наказу розроблено на виконання положень Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та в рамках адаптації вітчизняного законодавства до норм Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-