"Земля не має пустувати": на Прикарпатті висадили дерева у ями на дорозі

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківській області жителі сіл Княгиничі та Воскресинці Рогатинського району висадили дерева у ями на розбитій дорозі. Таким чином вони сподіваються привернути увагу влади до жахливого стану автошляху.

Фото з акції місцевих мешканців виставив в соцмережі Facebook житель Рогатина Олег Осташ.

"Земля не має пустувати, хай щось росте", - пожартував користувач сторінки.

Він також пише, що в с. Воскресинці є елеватор, куди кожного дня цією дорогою їдуть 60-тонні фури. Тож, дорога в її нинішньому стані ремонту не підлягає, "там навіть нема що латати», - написав Осташ.

Відомо, що ця дорога має статус місцевого значення. Її ремонт та обслуговування проводять за кошти з обласного бюджету. Цим автошляхом часто користуються туристи, аби потрапити у село Княгиничі, де діє Музей командира УПА Романа Шухевича.

Як повідомлялося, кілька років тому в місті Коломия Івано-Франківської області місцеві жителі висадили в ями на дорогах тюльпани.

Приблизно тоді ж у Черкасах активісти однієї з партій почали розфарбовувати ями і вибоїни на дорогах люмінесцентною фарбою, яка світилася в темряві. Крім того, вони залишили написи "Мер, врятуйте наші дороги!" і намалювали на асфальті тіло, яке назвали жертвою черкаського бездоріжжя.

Читайте також: Прикарпаття отримає 92 мільйони на безпеку дорожнього руху - ОДА

Акцію «Квітами - по ямах в асфальті» проводили і в Києві. Столичні активісти висадили невеликі квіткові кущі в ямах на тротуарі навпроти входу в метро «Арсенальна». На жаль, на стан дороги це суттєво не вплинуло.

Цікаво, що реакція британської влади на подібну акцію була зовсім іншою.

Жителі британського міста Бат, яке входить до списку Світової спадщини ЮНЕСКО, в знак протесту проти стану доріг теж засадили вибоїни квітами. Після того, як фото розійшлися по Інтернету, мерія отримала на ремонт шляхів грант в майже в чотири з половиною мільйона фунтів.

Фото: facebook.com/oleg.ostash.1

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-