Прикарпаття отримає 92 мільйони на безпеку дорожнього руху - ОДА

Прикарпаття отримає 92 мільйони на безпеку дорожнього руху - ОДА

Укрінформ
Івано-Франківська область отримає 92 млн грн на реалізацію проекту з безпеки дорожнього руху.

Про це в Івано-Франківську під час семінару з питань безпеки дорожнього руху повідомив заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Сергій Подошва.

«Міністерство інфраструктури за сприяння європейських донорів фінансує проект з безпеки дорожнього руху. Загальна вартість проекту орієнтовно складає 460 млн грн. Наша область є однією з шести, яка розпочала цю роботу і увійшла в цей проект. Для Івано-Франківської області в рамках програми передбачено 92 млн грн», - повідомив Подошва.

За його словами, за ці кошти на Прикарпатті планують встановити  29 світлофорних об’єктів, освітити 70 пішохідних переходів та 25 небезпечних ділянок руху. Очікується, що цей проект щороку зменшуватиме кількість ДТП на 2%.

Разом з цією програмою на Прикарпатті діятиме кампанія «ВІЧ-НА-ВІЧ», яка запропонує  навчально-методичні матеріали про безпеку руху у школах Прикарпаття.

Читайте також: Гройсман планує до кінця року завершити реформу системи перевірок

Відомо, що з початку року в Івано-Франківській області зафіксовано понад 2 тисячі ДТП, з них майже у 500 випадках були травмовані та загиблі. Найбільш частіше ДТП фіксують у п’ятницю. Тоді ж, з 20 до 21 години, на дорогах фіксують найбільшу кількість потерпілих. Загалом з початку року в області у ДТП загинули 92 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-