Центром Львова пройшов Марш захисників і колона військової техніки

Центром Львова пройшов Марш захисників і колона військової техніки

Фото, відео
Укрінформ
Марш захисників України, участь у якому взяли військовослужбовці зі всієї Львівщини, учасники АТО та ООС, ветерани УПА, волонтери, реконструктори в одностроях УПА та козацькі громадські організації, пройшов центральним проспектом Львова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Марш захисників України у Львові / Фото: Лисейко Маркіян. Укрінформ

"Слова маршу нової української армії - це не просто гімн нового українського війська. Тепер це гімн нової української держави, що твориться болем і кров’ю, потом і сльозами, держави, яка невпинно йде вперед. Наш синьо-жовтий стяг гордо тримають воїни УПА, які першими пройшли маршем. Ми маємо можливість жити в мирі та злагоді і творити нашу державу, бо сьогодні ті, хто пройшли пекло початку війни, репрезентують нову українську армію, є разом з нами. За тисячу кілометрів від Львова стоїть військо, яке боронить нашу землю. Наші солдаті озброєні, вишколені, одягнуті і нагодовані, бо кожен українець віддав за це свою частинку, зробив, що міг", - наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Марш захисників України продовжили волонтерські автомобілі та колони військової техніки – більше 50 сучасних зразків, які зараз представлені на озброєнні Сухопутних військ ЗСУ.

Це, зокрема, повнопривідна бойова бронемашина ДОЗОР-Б, що виготовляється у Львові, високопрохідний та багатоцільовий автомобіль Хаммер із встановленим на ньому 12,7-міліметровим кулеметом, український бронеавтомобіль СПАРТАН, що виготовляється в Кременчуку. Також на марші представили трофейний танк Т-72, що в ході проведення АТО був захоплений українськими військовими у ворога, та бойову машину Т-64БВ – модернізацію українських майстрів танкобудування із Харкова.

Проспектом Свободи рухались повнопривідні восьмиколісні бронетранспортери БТР-4Е «Буцефал», розроблені у Харкові, із встановленими українськими бойовими модулями «ПАРУС». Рух механізованої колони продовжили бронетранспортери БТР-80 та 70, а також БРДМ-2ДІ «Хазар» — українська бойова розвідувально-дозорна машина виготовлена у місті Миколаєві.

Також представили український бронеавтомобіль ShrekШРЕК, класу MRAP, протитанковий ракетний комплекс «Стугна-П» на автомобілях із великою прохідністю Хаммер.

На марші пройшов артилерійський розвідувальний підрозділ, озброєний вітчизняним авіаційним комплексом «ФУРІЯ». У складі протитанкової колони – бойові машини 9П148 «КОНКУРС».

Вулицями Львова пройшов рухомий підрозділ контрбатарейної боротьби AN/TPQ-48. На чолі артилерійського підрозділу – машина зі складу комплексу автоматизованого управління «Оболонь-А», розробником якого є львівське підприємство «ЛОРТА».

Читайте також: У Тягнибока є кандидатура у президенти - замість себе

У Марші захисників взяли участь мінометний взвод, підрозділ вогневого ураження, артилеристи.

На проспекті Свободи представили реактивні системи залпового вогню БМ-21 «ГРАД», самохідну пускову установку тактичного ракетного комплексу «ТОЧКА-У» та бронеавтомобіль МАЗ КАПСУЛА, призначений для перевезення особового складу.

У складі колони були й санітарндень і автомобілі Хаммер та Богдан та реанімобіль РЕНО МАСТЕР, що призначені для евакуації поранених.

Завершила прохід техніки волонтерська мобільна стоматологічна клініка, розроблена та укомплектована всеукраїнським об’єднанням стоматологів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-