У Львові урочисто відкрили Будинок воїна

У Львові урочисто відкрили Будинок воїна

Фото
Укрінформ
Будинок воїна урочисто відкрили у Львові. Подія відбулась у рамках святкування Дня захисника України.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Як зазначили у прес-службі, осередок для учасників АТО та ООС спільними зусиллями влади та громадськості створили у будівлі колишнього російського культурного центру.

«Усе повертається тим, кому воно належить. Разом із поверненням нашої церкви, утвердженням нашої мови та зміцненням нашої армії, Україна буде міцною та квітучою державою. У нашій історії багато звитяжних боїв. Наша правда, наша воля і наше майбутнє - у наших руках, все залежить від нас. Те, що ми можемо робити, - ми робимо, те, про що ми мріємо, - ми крок за кроком втілюємо в життя. Українці мають розвиватися на своїй землі. Ми будуємо велику державу великого народу», - зазначив на урочистостях голова ЛОДА Олег Синютка.

Будинок воїна

Під час відкриття присутні могли побачити українських захисників у формі часів Короля Данила, Козацтва, Українських січових стрільців, Української галицької армії, Української Народної Республіки та Української повстанської армії, а також форму сучасних військовослужбовців - майданівців та учасників Антитерористичної операції.

Читайте також: Реконструктори на вихідні "перетворять" Вінницю на столицю УНР

У приміщенні, з якого після тривалих судових процедур виселили орендаря, - російський культурний центр, що платив за величезну будівлю у старій частині міста символічну плату і попри те довів її до повного занепаду, зробили ґрунтовний ремонт. На реконструкцію з обласного бюджету було скеровано близько 6,2 млн грн. Тепер тут планують розмістити Музей бойової слави, а також знайдуть домівку осередки воїнів АТО, учасників ООС, волонтерів.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-