У комунальну власність ОТГ передають мільйон гектарів землі - експерт USAID

У комунальну власність ОТГ передають мільйон гектарів землі - експерт USAID

Децентралізація
Укрінформ
В Україні у комунальну власність об'єднаних територіальних громад наразі передається мільйон гектарів землі.

Про це розповів у вівторок у Херсоні під час інформаційної зустрічі в облдержадміністрації з представниками ОТГ області, структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади у сферах земельних відносин, лісового господарства, розвитку водного господарства експерт із питань управління земельними ресурсами проекту USAID "Підтримка аграрного і сільського розвитку" Сергій Кубах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні головний виклик, який стоїть: а що буде з тими землями, які передаються сьогодні в комунальну власність. Загалом по Україні мова йде про мільйон гектарів", - розповів Кубах.

За його словами, громади повинні мати повну інформацію про власні земельні ресурси - починаючи від розуміння, де знаходяться межі цієї землі, і закінчуючи тим, хто господарює на цій землі і платить за неї.

Водночас, як зазначив Кубах, нинішня передача земель об'єднаним територіальним громадам є лише початком у даному процесі. "Це тільки початок, і це тільки частина земель. Передачі підлягають і всі інші землі, і не тільки сільськогосподарського призначення, і не тільки запасу, а й усі - і господарські двори, і землі несільськогосподарського призначення", - заявив експерт USAID.

Читайте також: Україна першою у світі законодавчо закріпила моніторинг земельних відносин

Він також додав, що наразі в Україні потрібен закон, який би дозволив громаді повноцінно управляти наявними в неї земельними ресурсами. "Наступним кроком буде прийняття закону. І таке станеться, я впевнений", - наголосив Кубах.

Згідно з оприлюдненою на цій зустрічі інформацією, об'єднаним територіальним громадам Херсонщини та ще п'яти областей України, які братимуть участь у "Програмі місцевого системного розвитку", що реалізується у межах проекту USAID "Підтримка аграрного і сільського розвитку", нададуть допомогу для того, аби ці громади ефективно управляли наявною в них землею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-