Храм УПЦ КП у Кропивницькому цьогоріч будувати не почнуть – єпископ Марк

Храм УПЦ КП у Кропивницькому цьогоріч будувати не почнуть – єпископ Марк

Укрінформ
Духовенству УПЦ Київського патріархату відмовляють у наданні містобудівних умов для будівництва храму на території фортечних валів у Кропивницькому.

Не маючи дозвільних документів та проекту, будівництво культової споруди цього року не почнуть, повідомив кореспонденту Укрінформу єпископ Кропивницький та Голованівський Марк.

“Наше питання наразі зависло. Ми пройшли будівельно-архітектурну раду, де погодили наші передпроектні пропозиції і схвально їх сприйняли. Зараз же ми опинилися в стадії прохача містобудівних умов – першого документа, з якого б ми розпочали проектні роботи. Ми створили свій план дій, за яким намагаємось рухатись. Підготували проектні пропозиції, почали співпрацю з інститутом археології щодо проведення на місці будівництва археологічних досліджень. Якщо сьогодні всім організуватися і нам нададуть містобудівні умови, то на квітень-травень ми почнемо будівництво. Мова вже не йде про початок будівництва цього року, бо ми реально не можемо почати робити проект”, - повідомив єпископ Марк.

Він зазначив, що свою підтримку, окрім глави держави, висловили також міський голова та голова ОДА.

“Міський голова каже, що підтримує цю ідею і сприяє їй. Голова ОДА також запевнив у своїй підтримці. Президент, виходячи з їхньої позиції, також підтримав. Підсумовуючи всю ситуацію – це все не складається. Ця історія тягнеться два роки, незважаючи на те, що ми щомісяця сплачуємо орендну плату за земельну ділянку в сумі 5,7 тис. гривень”, - зазначив єпископ Марк.

Читайте також: Порошенко сподівається, що храм УПЦ КП у Кропивницькому почнуть будувати цьогоріч

В коментарі кореспонденту Укрінформу головний архітектор Кропивницького Вадим Мездрін пояснив, що відповідно до пункту восьмого в містобудівній документації управління має вказати охоронні зони місця, де планується будівництво. На сьогодні облікової документації на фортечні вали поки немає.

“Ми маємо працювати згідно з чинним законодавством. Там, де вони хочуть будуватися, – це пам’ятка національного значення. Без погодження з Міністерством культури України ми не маємо такого права (надати містобудівні умови). Ми зараз робимо облікову документацію на фортечні вали, якої ніколи не було. На кінець жовтня ми плануємо її зробити та передати на Кіровоградську ОДА з подальшим затвердженням в Міністерстві культури України. Коли її затвердять, то ми матимемо змогу видати містобудівні умови”, - пояснив Мездрін.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Кропивницького, відповідаючи на питання ветеранів АТО, висловив сподівання, що будівництво храму УПЦ КП у Кропивницькому розпочнеться до кінця року.

У коментарі кореспонденту агентства один із активістів - учасник АТО та ООС Олег Кокуленко розповів, що ветерани попросили Президента посприяти в старті будівництва храму. Ця розмова відбулася в присутності міського голови та голови Кіровоградської ОДА.

Представникам Президента військові передали листа, в якому зазначили, що міська рада вже тривалий час не надає містобудівні умови на будівництво храму.

Фото: інтернет-видання "Світловодськ"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-