На економічному форумі у Харкові планують укласти угод на 6 мільярдів

На економічному форумі у Харкові планують укласти угод на 6 мільярдів

Укрінформ
На Х Міжнародному економічному форумі в Харкові 29 вересня планується укласти угоди на майже 6 млрд грн та залучити близько 250 млн дол. інвестицій.

Про це заявила голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична на брифінгу після зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зацікавлені в тому, щоб кожна делегація - а на форумі буде 600 учасників, 35 міжнародних представників, топ-10 економік світу та 18 Надзвичайних і Повноважних Послів - мала можливість практичної реалізації своїх задумів і планів на території області. Загалом на форумі планується укласти угоди на близько 6 млрд грн та залучити близько 250 млн дол. США інвестицій в економіку регіону", - зазначила Світлична.

Читайте також: Порошенко назвав три сфери, у які зайшли потужні інвестиції

За її словами, наразі на Харківщині реалізується низка спільних з Японією програм у сферах енергоощадності, енергоефективності та енергозаміщення, екологічні проекти. "Також налагоджено співпрацю в питаннях забезпечення медичних установ Харківщини сучасним медичним обладнанням. Крім того, Японія надає підтримку у сфері реабілітації наших військових", - додала вона.

Голова ОДА наголосила, що з 2016 року експорт харківських підприємств до Японії збільшився майже на 50%. "Але для такої технологічно розвиненої країни, як Японія, яка має третю економіку в світі, на території Харківщини ще багато чого не розкрито. Харківщина зацікавлена у розвитку відносин у технічній сфері, ІТ-технологіях і буде рада залучили японську допомогу до створення нового онкоцентру, зокрема, це стосується забезпечення закладу обладнанням та устаткуванням", - зауважила Світлична.

У свою чергу посол Японії зауважив, що торішній форум, у якому він теж брав участь, приніс конкретні результати. Зокрема, було схвалено спільний проект АТ «Турбоатом» та компанії Toshiba щодо розробки ядерної турбіни, яка буде використовуватися як на внутрішньому ринку України, так і на експорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-